Etusivu

Henkilökuva

Kirjoituksia,
Puheita ja
Kirjoja

Eko-sosiaalinen
taide

Yhteystiedot

Linkit

 


BLOGI


spacer-kuva


Yläkuva:  Kaarina Kailo Kaarina Kailo - kuvassa

Mitä Vasemmistonaiset haluaa?

Vasemmistonaisten yhteiskunta

Haluamme hyvät lähikoulut, terveyspalvelut, vanhuspalvelut, kirjastot, kohtuuhintaisen asunnon, toimivan julkisen liikenteen väkivallattoman kadun ja kodin ja katuvalot. Haluamme siis nykyaikaisen, toimivan ja turvallisen hyvinvointivaltion. Naisrauhan. Ja hyvinvointia tietenkin myös miehillemme, veljillemme, pojillemme.

* * * * *

Aito hyvinvointivaltio tuottaa yleisen tasa-arvon ja hyvinvoinnin lisäksi sukupuolten välistä tasa-arvoa ja parantaa naisten mahdollisuuksia riippumattomaan , omaehtoiseen ja yhteisölliseen, yhteisvastuun elämään.

On järkevää ja oikeudenmukaista, että maksamme veroja ja saamme vastineeksi hyvin järjestettyjä palveluita. Palveluja, joita ei tarvitse alamaisesti anoa eikä odottaa. Emme halua papereiden pyöritystä, luukulta toiselle juoksemista, byrokratiaa tai kapulakielen suomentamista. Haluamme sujuvan ja oikeudenmukaisen arjen.

Jos oikeisto saa mitä haluaa, kaikki on myynnissä ja markkinoiden armoilla.

Työtä tekevät naiset

Haluamme aikaa elämälle, läheisille ja lapsille mielekkään työn teon lisäksi. Parempaa palkkaa. Jaettua vanhemmuutta. Kunnallisen kotiavun takaisin. Yhden vanhemman perheille joustavia palveluja. Maahanmuuttajanaisille kielikoulutusta ja lastenhoitoa. Ja varsinkin tukea ja konkreettista apua väkivaltaisissa suhteissa eläville maahanmuuttajanaisia, jotka ovat kaikista heikoimmilla

Ikänaiset

Jokaiselle vanhalle naiselle oikeus hyvään elämään, siihen kuuluu arvostava ja inhimillinen hoito ja hoiva. Ikääntyvät pienituloiset naiset kuuluvat haavoittuvaisimpiin väestöryhmiin, sillä heillä on vanhemmuuden sosiaalisten kustannusten ja pienemmän eläkekertymän tähden suurin riski päätyä köyhyyteen ja hoivaköyhyyteen. He ovat alttiita pörssiyritysten ja taulukauppiaiden raadollisille oman edun ja voittojen kalastukselle. Heillä on riskinä hukkua palveluseteliviidakossa jossa pärjäävät nettiviisaat ja ostovoimaiset. Heille on oltava vastuuhenkilö neuvomassa palveluja, jos julkinen sektori ei niitä tarjoa suoraan kunnan omana työnä.

Naiset ja seksuaalisuus

Seksuaalikasvatusta ja terveydenhoitaja joka kouluun. Lapsille rauha kasvaa omaan seksuaalisuuteen. Ilmaiset kondomit. Abortti naisen itsensä päätettäväksi. Turvallisen lyhyet synnytysmatkat. Tasa-arvoinen avioliittolaki.

Oireilevat naiset ja tytöt

Masennukseen, työuupumukseen ja unettomuuteen ennaltaehkäisyä ja apua heti. Syömishäiriöihin ja muihin nuorten naisten sairauksiin hoitoyksiköitä lisää. Lastensuojelu kuntoon! Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Tolkkua mainonnan patologiaan luoda keinotekoisia tarpeita vetoamalla tyttöjen ikuiseen riittämättömyyteen ja puutteisiin…

Väkivaltaa kohtaavat naiset

Joka kuntaan väkivallan vastainen ohjelma. Lisää turvakoteja. Naiskaupalle ja prostituutiolle stoppi. Parisuhdeväkivaltaa ei pidä sovitella. Nollatoleranssi kaikkeen väkivaltaan niin kouluissa kuin urheilussa. Pornografiasta vapaa julkinen tila.

Taiteilevat ja taiteesta nauttivat naiset

Naiset kansoittavat teatterit , oopperat ja opintoryhmät, haittaaks se? Naistaitelijoiden euro on 70 senttiä, palkkaerot pois myös taiteessa.

Maailman naiset

Talouden globalisaatio nykyisellään vähentää naisten oikeuksia ja lisää heidän köyhyyttään. Suomelle aktiivinen rooli naisten riiston lopettamiseksi. Naiset ja lapset kärsivät luonnonkatastrofeissa eniten. Naisten asiantuntemusta maan, veden ja metsien suojeluun.| web - hakusana| e-mail jukka.karkkainen(ät) hakusana.net |