Etusivu

Henkilökuva

Kirjat &
Kirjoituksia,

Eko-sosiaalinen
taide

Yhteystiedot

Linkit

 


spacer-kuva


Yläkuva:  Kaarina Kailo Kaarina Kailo - kuvassa

Ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän huolenpito- ja kohtuutalouden aktivisti

Kuva: minä ja koiraniOlen toiminut yli 30 vuotta nais-, kulttuuri- ja globalisaatiotutkimuksen saralla sekä kansalaisjärjestöissä kaikentasoisen yhdenvertaisuuden puolesta. Politiikassa olen monissa luottamustehtävissä (mm. kaupunginvaltuutettu, hyvinvointilautakunnan ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston jäsen ja KH:n varajäsen). Kuulun Kiimingin ja Oulun työväen eläkeläisiin.

Vaadin oikeuksia vanhuksille koskien ihmisarvoista hoivaa, julkisen sektorin vahvistamista, resursseja perhe- ja mielenterveystyöhön ja nollatoleranssia naisvaltaisten alojen kohteluun suuryritysten kasvualustana ja piiskattuna tehotyövoimana.

Jatkan kansalaisjärjestöissä alkamaani työtä myös, jotta EU:n ja Suomen demokratiaa alas ajavat sopimukset ja suunnitelmat eivät toteudu. Tämä merkitsee mm. terveellisen lähiruoan ja lähiyrittämisen, lähisynnyttämisen ja eläinten oikeuksien sekä oikeudenmukaisemman terveydenhuollon turvaamista ylikansallisten yritysten ahneutta vastaan.

Pienituloisiin kohdistettujen jatkuvien ”kipeiden päätösten” kärki tulee suunnata vuorostaan äveriäimmän kansanosan ja suuryritysten suuntaan. Kaikkia tuloja on verotettava saman progressiivisen kaavan mukaan suosimatta enää Suomen finanssi- ja rahaeliittiä. Ympäristöasioissa ajan myös mm. lainsäädäntöä, joka puuttuisi muovijätteen tuhoisiin vaikutuksiin ekojärjestelmässämme. Emme saa myöskään riistää toimeentulon edellytyksiä tulevilta sukupolvilta vastuuttomilla ympäristöteoilla!

Ammatti, koulutus:
Doctor of philosophy, filosofian tohtori, Kanada

www.kaarinakailo.info
0503753246,
kaarina.kailo (at) gmail.com

Kunnianosoitukset

Harrastukset/nykyinen toiminta

Tällä hetkellä tietokirjailijan työhön. Uusimmat työni/tietokirjat löytyvät paitsi etusivulta myös Kirjat & kirjoituksia osiosta.

Ekososiaalisen hyvän elon ja olon teemoja käsittelevät tilkkutyöt (5 näyttelyä), myyttisten suomalaisten voimaemojen haltija-asut yhdessä Eija Keräsen kanssa (useita näyttelyitä)

Avantouinti, luonnossa liikkuminen, eläimet, lähi- ja luomuruoka, kirjallisuus ja kulttuuri

Työkokemus

Toiminut nais- ja kulttuurintutkimuksen viroissa (professori, dosentti, lehtori) Suomessa ja Kanadassa. Tietokirjailija, luennoitsija, populaari-artikkeleiden kirjoittaja, syvävihreän ELONKEHÄ- lehden, Kansantahdon ja ajoittain Rauhantervehdyksen kolumnisti


Kuva: Vuoden Sara

 

KIELITAITO: Suomi, englanti ja ranska ovat kieliä, joilla olen itse opiskellut ja opettanut. Näiden lisäksi ruotsi, saksa, venäjä, espanja.

Viralliset ansioluettelot:

 


| web | e-mail jukka43(at)gmail.com |